Molmmest

Molm is een bijzonder nuttige bodemverbeteraar met een speciale samenstelling die wordt samengesteld uit compost, turf en champost. Dankzij deze combinatie van organische meststoffen en structuurverbeterende elementen ontstaat een volledig gevoede bodem waarin het bodemleven gedijt. Een van de unieke eigenschappen van Molm is dat het niet alleen bestaande grond verbetert zonder deze volledig te vervangen, maar het draagt ook bij aan klimaatverbetering door minder transportbewegingen en een verlaging van de CO2-uitstoot.

De zorgvuldige productie van Molm maakt gebruik van zoveel mogelijk herwinbare grondstoffen, waaronder natuurcompost. Natuurcompost is het resultaat van het composteren van herwinbare grondstoffen uit de natuur, zoals snoeihout, bladeren en gras. Door deze duurzame aanpak kunnen we genieten van de voordelen van Molm zonder onze natuurlijke hulpbronnen uit te putten.

Voordelen van Molm:

Circulair product: Molm is een circulair product dat gebruikmaakt van herwinbare grondstoffen. Hierdoor wordt het milieu minder belast en wordt bijgedragen aan een duurzamere samenleving.

Hoog organisch stofgehalte: Dankzij de samenstelling van compost, turf en champost heeft Molm een hoog organisch stofgehalte. Dit organische materiaal voedt de bodem en verbetert de bodemstructuur, waardoor het vocht beter vasthoudt en beter doorlucht wordt.

Geconcentreerde voeding: Molm voorziet de bodem van geconcentreerde voedingsstoffen. Hierdoor krijgen planten de benodigde voeding om gezond te groeien en te bloeien.

Molm is veelzijdig in gebruik en heeft verschillende toepassingsgebieden, waaronder:

  1. Openbaar groen: In parken, plantsoenen en andere openbare groenvoorzieningen kan Molm worden gebruikt om de bodemkwaliteit te verbeteren en gezonde plantengroei te bevorderen.

  2. Gazon: Voor gazons biedt Molm een uitstekende manier om het gras te voeden en te versterken, wat resulteert in een weelderig en gezond gazon.

  3. Siertuinen en moestuinen: Zowel siertuinen als moestuinen profiteren van Molm's voedingsstoffen en structuurverbeterende eigenschappen. Hierdoor kunnen planten optimaal groeien en een overvloedige oogst leveren


   **Geschikte planten:**
Molmmest is vooral geschikt voor planten die gedijen in schaduwrijke en bosachtige omgevingen. Denk aan varens, hosta's, helleborussen, en andere schaduwminnende planten. Deze planten hebben vaak een voorkeur voor vochtige, goed doorlatende bodems met veel organisch materiaal.

Reactie plaatsen