Dé tuintrends van 2024!

Wat worden de tuintrends van 2024!

Ook in de wereld van de tuinen voeren trends de boventoon. De tuincentra liggen inmiddels vol met kerstdecoratie, maar achter de schermen wordt er al druk gewerkt aan collecties voor het volgende seizoen.

Het zal je niets verbazen, maar de nadruk ligt steeds meer op het gebruik van duurzame en natuurlijke materialen. Iedereen wil op zijn of haar eigen manier een bijdrage leveren aan een beter klimaat, maar Het liefst wel zonder teveel in te leveren op comfort en kwaliteit.

We willen buiten hetzelfde comfort als binnen en trekken de stijl van binnen ook graag door naar buiten. Als buiten dan toch het nieuwe binnen wordt, dan willen we ons er natuurlijk wel in thuis voelen.

Wij geven je alvast een kijkje in de trends van 2024, zodat ook jij je alvast kunt voorbereiden op het komend seizoen in de tuin!

Duurzame materialen


Het gebruik van duurzame materialen wordt steeds populairder. We willen allemaal een betere leefomgeving en hechten steeds meer waarde aan een schoenere toekomst. Je merkt in steeds meer sectoren dat het streven naar een positieve impact op het milieu enorm is. Zo ook in de wereld van tuinen. Door te kiezen voor duurzame materialen draag je bij aan een betere wereld, zonder concessies te doen aan kwaliteit, design of comfort. Kies bijvoorbeeld voor materialen zoals teakhout en bamboe of meubelen die een leven lang meegaan, zoals gietijzer of aluminium.


2024 is buiten!


Het verbinden van binnen- en buitenruimtes is tegenwoordig erg trendy. We willen steeds meer tijd doorbrengen in onze eigen tuin en willen daarom dat deze naadloos aansluit bij ons interieur. In 2024 gaan we nog een stapje verder door het kleurenpalet van het interieur door te trekken naar de tuin. Denk aan dezelfde kleuren in kussens, accessoires en zelfs outdoor vloerkleden. Dit zorgt voor een stijlvolle overgang tussen binnen en buiten. Kies tijdloze kleuren voor je tuinmeubelen zodat ze makkelijk te combineren zijn met verschillende accentkleuren in je interieur.


Less is more


Minimalisme is dé trend voor de tuin in 2024. Simpliciteit en eenvoud staan centraal, met neutrale kleuren als wit, grijs en beige en natuurlijke materialen zoals hout en steen. Kies voor opvallende eyecatchers en vermijd te veel kleine accessoires. Denk aan grote windlichten of een royale salon- of bijzettafel voor bij je loungeset.


Loungesets


Modulaire loungesets zijn hot in 2024. Ze geven je de vrijheid om je buitenruimte naar eigen wens in te richten en gemakkelijk aan te passen. Plaats een loungebank voor gezelligheid met vrienden en tover deze om tot een loungebed met een extra hocker. Voor onverwacht bezoek voeg je eenvoudig extra elementen of outdoor zitzakken toe voor een speelser effect.


Durf met kleur!


Kleuren en prints spelen de hoofdrol in de tuintrends van 2024. Gedurfde kleuren zoals terracotta, mosgroen, zonnig geel en zachtroze worden prachtig gecombineerd met stijlvolle strepen, organische vormen en unieke patronen. Natuurlijke tinten vormen de perfecte basis voor jouw buitenruimte, aangevuld met trendy lichtroze accenten voor een warme sfeer op het terras. Kies kleurrijke kussens, kleden en accessoires die bij elkaar passen voor een trendy geheel dat jouw tuin een unieke persoonlijkheid geeft.
Over de schrijver
Reactie plaatsen