Stapelblokken: De ideale tuinoplossing voor elke stijl!
26 oktober 2023 

Stapelblokken: De ideale tuinoplossing voor elke stijl!

Met stapel- of muurblokken, maak je je tuin compleet.


In Nederland zie je ze steeds vaker: stapelblokken, ook wel bekend als wallblocks. En het is geen toeval dat deze veelzijdige bouwelementen zo populair zijn. Ongeacht je tuinstijl, er is altijd wel een geschikt stapelblok beschikbaar. In deze blog ontdek je waarom ze zo essentieel zijn voor jouw tuinprojecten.

Diversiteit in Stapelblokken

Stapelblokken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten, en stijlen, en ze zijn de sleutel tot het creëren van prachtige en functionele elementen in je tuin. Laten we eens kijken naar de diverse mogelijkheden die stapelblokken te bieden hebben.

Strak en Eigentijds: Betonnen Stapelblokken

Voor de liefhebbers van moderne tuinen zijn strakke stapelblokken een uitstekende keuze. Deze blokken hebben gladde lijnen en een egale kleur, wat perfect past bij een hedendaags tuinontwerp. De strakke uitstraling creëert een gestructureerde en opgeruimde sfeer.

Rustiek en Charmant: Geknipte Stapelblokken

In romantische of landelijke tuinen komen geknipte stapelblokken volledig tot hun recht. Deze blokken zijn aan de voorzijde bewerkt, wat resulteert in een ruw en grillig oppervlak. Dit voegt een vleugje rustieke charme toe aan je tuin.

Industrieel en Stoer: Getrommelde Stapelblokken

Voor een stoere, industriële tuin zijn getrommelde stapelblokken de ideale keuze. Na productie worden deze blokken in een grote trommel rondgedraaid, wat leidt tot variaties in kleur en een organische vorm. Dit geeft je tuin een robuuste uitstraling.

Duurzaamheid en Kleurvastheid

Ongeacht de stijl die je kiest, stapelblokken zijn een duurzame keuze voor je tuinprojecten. Ze worden in Nederland geproduceerd en behouden hun kleur, zelfs bij blootstelling aan direct zonlicht. Dit betekent dat je tuin er jarenlang fantastisch uit zal blijven zien.

Toepassingen in Je Tuin

Stapelblokken bieden eindeloze mogelijkheden om hoogteverschillen en structuur in je tuin te creëren. Je kunt ze gebruiken om kantopsluitingen, bloembakken, traptreden of verhoogde terrassen te maken. Deze blokken zijn maatvast en gemakkelijk te verwerken. Voor een solide basis kun je een opsluitband gebruiken en de blokken vastlijmen met geschikte lijmen en kitten. Als je muren hoger dan 45 centimeter wilt maken, is het aan te raden een bed van cement onder de opsluitband te gebruiken om verzakking te voorkomen.

Professionele Hulp

Als je liever hebt dat een professional je tuinproject uitvoert, kun je altijd overwegen om een ervaren hovenier in te schakelen. Zij kunnen je helpen bij het ontwerpen en realiseren van je droomtuin met stapelblokken.

Betonblokken in de Tuin

Naast stapelblokken, kun je ook betonblokken in je tuin toepassen voor verschillende doeleinden. Ze kunnen dienen als omranding voor bloembedden of bomen, of je kunt er creatieve randen mee creëren in je buitenruimte. Betonblokken zijn een trendy keuze om banden en randen op een stijlvolle manier toe te passen in je tuin.

Ontdek de Mogelijkheden

De mogelijkheden met betonblokken in de tuin zijn eindeloos, en als je hulp nodig hebt of advies op maat wilt, staat onze klantenservice voor je klaar. Je kunt vanaf Maart 2024 ook inspiratie komen opdoen in onze showtuin in Beusichem om de perfecte toepassing van beton- stapelblokken in je eigen buitenruimte te ontdekken. Kortom, met stapelblokken en betonblokken kun je jouw tuin omtoveren tot een prachtige, functionele en stijlvolle omgeving.

Over de schrijver
Reactie plaatsen